söndag 21 februari 2010

Inte som vi tänkt oss

Så var ytterligare en helg till ända. En helg som inte riktigt blev som vi hade tänkt oss. Igår skulle vi ha lydnadskurs, men pga snön o kylan blev det inhiberat, trist, men helt förståeligt. Det går inte att träna/kursa när det är närmare -15 o snön på sina ställen går mig till låren. Idag hade vi inbokat en långpromenad med Tintin o husse & matte, men även den blev uppskjuten. Lika bra var det för idag har det varit kallt o blåst, inte särskilt inbjudande för längre promenader.

Igår kväll blåste det i samband med snöandet så ute vid fältet har det drivat ordentligt, hoppade jag ner i snön på "rätt" ställe så gick det mig nästan till midjan. Helt sjukt mycket snö! Chivas får kämpa rejält för att ta sig fram där det är som djupast, men han är lika glad för det :)

Nu kan det bli lite varmare, ingen kall blåst o inget mer snöande nu, det räcker! Det är väl inte för mkt begärt?!

Hoppas ni haft en skön helg o får en bra kommande vecka!

~Githa~
Trots kylan o blåsten hade vi sol iaf! Vad gör man åt Chivas bleka vinternos???

Hallå husse, kom o hjälp till o gräv då!

4 kommentarer:

  1. Vinternos har våran gosse också.. Chivas morbror :-) Har hittat er blogg genom Allaballatassens blogg. Dom är väldigt lika varandra. Kul att följa eran blogg. Häls. Ann-Sofie

    SvaraRadera
  2. Vad är vinternos? Valters nos blir allt mer rosa eller snarare leverfärgad och jag ojar mig över detta. Han är ju såå mycket snyggare med sin ursprungliga kolsvarta! Jag har ju varit en hel del hos veterinären på sistone och jag frågade faktiskt om nosen, om det hade något med kylan att göra. Nej men det är vanligt att retrivrar får ljusare nos med åren blev svaret!? Ha det gott hälsar Gunilla och en mycket nöjd Valter som äntligen fått röja med andra hundar på Drottningholm idag!

    SvaraRadera
  3. Gunilla, jag är ju absolut ingen expert, men har läst lite om detta och att det KAN bero på brist på solljus o därmed kan nosen bli mörkare igen under sommarhalvåret. Däremot är det väldigt vanligt bland retrievers att deras nosar bleknar, tyvärr. Jag hoppas ju givetvis att Chivas bleka nos beror på solen o inte på genetiken. Har Valter varit sjuk? Eller varför har ni varit en del hos veterinären?

    SvaraRadera
  4. Valter hade problem med sina ögon före jul. Han var riktigt dålig, väldigt ljuskänslig gick in saker för att han blundade när vi tände lamporna hemma!Han fick kortison anti-inflammatorisk medicin och en massa ögondroppar som gjorde honom kraftigt illamående under flera veckor. Sen fick han en jätteknöl stor som ett äpple på skuldran. Efter en massa turer fram och tillbaka så säger veterinären att den knölen beror på en kortisoninjektionen. Han har i allafall fått mer inflammationshämmande och knölen är mkt mindre nu. Hur han mår? Strålande! Han är så roliga nu och pigg och alert, full av bus tack och lov för det.

    SvaraRadera