måndag 30 november 2009

Lydnadskurs del 2

En vecka går snabbt när man har roligt o vi skulle befinna oss i Vallentuna för ytterligare ett kurstillfälle. Pepper skulle också få åka hem, äntligen tyckte Chivas, säkert Pepper också :) Inte nog med att hon smög upp i soffan, hon lyckades även smyga upp i sängen två ggr o på nätterna tog hon över äganderätten på Chivas bädd. Jobbigt tyckte lillkillen, o morrade gjorde hon också när han kom för nära. Chivas tyckte det lät otrevligt o gick undan.

In i min bil med båda hundarna, starta bilen. Nähä, det gick då inte, bilen va helt död. Ut med hundarna ur bilen o in med dem i Saaben o sen iväg. Vi lyckades komma i tid o fram helskinnade även om det va dimmigt o lite småhalt på vägarna.

Ytterligare två ekipage fanns med på denna träningen. Pernilla med Flisan o Janne med Ebba. Chivas skäll o gnäll va något bättre på promenaden till tränings"rutan", men det kan bero på att han fick gå först denna gång ;) Förhoppningsvis börjar han snart lära sig att det inte kommer innebära apportering så fort vi är i Vallentuna. Det va inte många plusgrader, men jag fick snabbt upp värmen när vi väl började med lydnadsövningarna.

Chivas är riktigt duktig, så skönt att man börjar se lite resultat. Det ger ny kraft till fortsatt arbete. Det enda som inte sitter är inkallningen, som är så viktig, men det är bara att träna mer o hårdare. Hittills verkar Chivas gilla lydnaden, han tycker om att göra rätt o få beröm :)

~Githa~

1 kommentar:

  1. trodde nog pepper skulle göra sånt hon inte får hemma hmm morrhoppan innan löp som ja för nu har hon börjat löpa och därför håller hon dem långt borta - hanhundar alltså. Ni var kanon i helgen med lydnaden och super att se chivas ta det med boll rätt=) Mailar imorrn(eller senare idag) cs

    SvaraRadera