söndag 30 augusti 2009

Sommaren med Chivas

Eftersom vi inte va helt nöjda med funktionerna på bloggagratis.se så valde vi att flytta över hit istället. Vi skulle fixa o trixa med den nya bloggen under semestern, men helt plötsligt va semestern slut o vi hade inte hunnit med någon blogg, eller snarare har vi prioriterat andra saker.

Strax innan semestern va vi ute hos Yvonne o Lasse o körde lite apportering. Det funkar inte särskilt bra o därför valde vi att inte fortsätta med gruppen nu när den körde igång igen denna vecka. Vi måste se till att få till stadgan o lydnad innan vi kör vidare med nya utmaningar. Han stressar upp sig så lätt nu så det gäller att hitta ett sätt som vi kan få honom att varva ner på, på vårt kommando. Hur som helst fick vi till en rätt fin bild på Chivas o Higgins (pappa). Jodå, det är Chivas som har badat..........



Det har blivit mkt bad för vår herreman denna sommar, han har svårt för att leka själv i vattnet utan han vill helst att man slänger iväg diverse föremål som han får hämta. Ute på Torö hos Jeppes faster prövade vi dock att simma tillsammans med honom o det gick över förväntan. Finns ju en risk att han skulle riva oss, men han simmade på så fint på egen hand.



Chivas har även besökt vårt östra grannland denna sommar.
Det innebar en båttur på 12h, med allt vad det innebär. När bokningspersonalen pratade om en rastlåda för hundar så såg jag framför mig nåt helt annat än en liten låda på 1*1,5m med småsten ute på däck med en välkomnande bajshög som nån lämnat mitt i lådan. Chivas tittade på lådan, tittade på oss, som om han ville säga "ni tror väl inte att jag tänker stiga ner i den där lådan?" Det gjorde han inte heller, utan han lyfte benet mot en papperskorg ute på däck o så va den saken ur världen. I hytten va det lajbans när Chivas insåg att det flög fåglar utanför fönstret o att han kunde sitta på fönsterbrädan o beskåda dessa.


Bilfärden på 45mil upp till mina föräldrar tyckte Chivas inte va lika roligt. Han va stressad redan när vi började packa inför resan o det höll i sig tills vi kom fram. Det resulterade i att han fällde en hel del päls. O väl framme inser han nästa aber.. en katt bor i huset!! O inte vilken katt som helst, nä, en riktig bitch. Men på det stora hela gick det bra, Mio fräste, Chivas backade. Sen gick Chivas omvägar förbi henne, nosade trånande på hennes torrmat som stod framme. Det hände tom. att Mio strök sig mot Chivas o att de nosade på varann utan missöden, men nya bästa vänner är väl en överdrift att säga att de blev. Bilfärden hem igen blev på 140mil, med en övernattning på hotell. Den gick väl något bättre än ditvägen. Tror dock att han tyckte det va rätt skönt att komma hem igen, till ett hus utan katt.


Att komma hem till sthlm betyder inte bara att komma hem till sin egen bädd o matskålar, utan det betyder också att komma hem till granntjejen Alou (med risk för felstavning). När Chivas är ute på gården i lina står han o tittar längtansfullt mot grannens gräsmatta där Alou brukar befinna sig, han sniffar i luften, o ibland har han tur, då kommer hon förbi o hälsar på :)



~Githa~

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar