söndag 19 september 2010

Tjejhelg

I helgen har Chivas umgåtts med en massa fruntimmer :) Igår var vi på 70-års kalas i närheten av Norrtälje o då kunde inte Chivas följa med. Matte o husse till "tjejerna" vägg i vägg lovade att ta ut Chivas på en sväng när vi var borta. "En sväng" visade sig bli 1½h promenad som hade gått finfint. Chivas går väldigt bra ihop med deras två finska lapphundar Alou o Edda. Edda är superkär i Chivas o ålar som en säl så fort hon ser honom o vilken kille trivs inte med att bli uppvaktad?! :) Och idag blev det promenad med gammeltanten Jessie, så Chivas har fått en riktig tjejhelg!

På söndag ska vi vara funktionärer på Goldenklubbens Working Test i Gillinge. Ska bli riktigt intressant att se hur detta går till. Upp i ottan o en heldag ute i skogen resulterar i att vi kommer dumpa Chivas hos hans dagistant Maria, som är snäll o ställer upp o tar hand om vår kille!

~Githa~

söndag 5 september 2010

Släktforskning

Undrar om man ska köpa sig en lott eller något i den stilen, för sannolikheten för detta känns ganska liten...

Min mamma och hennes man sysslar rätt mycket med släktforskning, kusiner, sysslingar och andra släktingar dyker upp.
En kusin hittades bland annat i en ort någon mil utanför Sundsvall. I somras var mamma uppe och hälsade på och det visade sig att dom hade en Golden.
Igår pratade vi lite om släktforskning och denna golden dök då upp på tal, den var tydligen från Vallentuna sa min mamma, genast väcktes ju frågan, kan den komma från Wintergolds, Chivas "pappa-kennel"?

Fick mamma att ringa upp sin kusin igår och det visade sig att deras hund, Zenta (osäker på stavning) minsann har samma pappa som Chivas, nämligen Higgins! :)
Hur stor är sannolikheten för detta? Att en släkting, ja folket i Sundsvall är ju faktiskt släkt med mig med och har en halvbror till Chivas, superkul ju. :)
Zenta kommer från kenneln Mina Yorkar, i Täby. http://www.minayorkar.se/

En kul liten sak som vi kände var värt ett kort inlägg här i bloggen.

// Jeppe