söndag 21 februari 2010

Inte som vi tänkt oss

Så var ytterligare en helg till ända. En helg som inte riktigt blev som vi hade tänkt oss. Igår skulle vi ha lydnadskurs, men pga snön o kylan blev det inhiberat, trist, men helt förståeligt. Det går inte att träna/kursa när det är närmare -15 o snön på sina ställen går mig till låren. Idag hade vi inbokat en långpromenad med Tintin o husse & matte, men även den blev uppskjuten. Lika bra var det för idag har det varit kallt o blåst, inte särskilt inbjudande för längre promenader.

Igår kväll blåste det i samband med snöandet så ute vid fältet har det drivat ordentligt, hoppade jag ner i snön på "rätt" ställe så gick det mig nästan till midjan. Helt sjukt mycket snö! Chivas får kämpa rejält för att ta sig fram där det är som djupast, men han är lika glad för det :)

Nu kan det bli lite varmare, ingen kall blåst o inget mer snöande nu, det räcker! Det är väl inte för mkt begärt?!

Hoppas ni haft en skön helg o får en bra kommande vecka!

~Githa~
Trots kylan o blåsten hade vi sol iaf! Vad gör man åt Chivas bleka vinternos???

Hallå husse, kom o hjälp till o gräv då!

tisdag 16 februari 2010

Lydnadskurs del 5

Pigga, krya, ivriga o med en stor portion tålamod (främst för min del) befann vi oss i lördags i Vallentuna för lydnadskurs. Det va ett tag sen sist, så nu va jag extra taggad. Övningsplatsen var denna gång upplogad så det va betydligt lättare att träna denna gång, jämfört med sist när det blev en del pulsande i snön. Jeppe (fotograf o åskådare på lydnaden) hade med sig en kompaktkamera från jobbet som användes i lördags, men lyckades inte få med Chivas "streckmarkering" på film... Kliar analsäckarna så gör de, oavsett om man håller på o visar upp sina färdigheter. Ett gott skratt fick vi iaf!

I övrigt går det väl hyfsat för lillkillen. Han är ju rätt tydlig o snabb i sina sitt o ligg (milt sagt), men kontakten o fokusen på det vi gör bör vi bli bättre på. Innan vi slutade prövade vi på gruppligg. Yes, det va nästan så spännande som det låter! Tre hundar bredvid varandra i platsliggande 2 minuter. Det gick sådär för Chivas. Först övade han på kryp o sen övade han på smitning två gånger. Han tyckte det va lite tråkigt att ligga still så länge på kommando. Tråkigt matte, tråkigt.

Inga kort eller filmer lyckades kameramannen få till, så vi tar två bilder från fältet från förra helgen istället. På lördag är det kurs igen o då ska väl vi få till nån fin bild :)

~Githa~

fredag 5 februari 2010

Äventyr: kollektiva färdmedel

"Ååååka pendeltåg, det är rätt roligt matte, det är bättre än tuben." om man får citera Chivas (o Markoolio). Vi har alltså varit på lite äventyr idag, Chivas o jag. Jag behövde ta mig till Riksby för att lämna en present så jag tyckte det va dags att socialisera Chivas på de kollektiva färdmedlen. Har för mig att det kanske inte va första gången för Chivas, tror att han åkt buss o tunnelbana med Olle o Tintin förut, men pendeln va debut iaf. Vad trodde jag att problemet skulle bli? Inte vet jag, det gick ju självklart jättebra! När vi kom från Riksby åkte jag via centralen o där tyckte han inte det va så himla kul. På perrongen tryckte han sig hårt mot mig o i gången mellan tunnelbanan o pendeln drog han o skulle absolut gå längs med väggen, men å andra sidan, vem blir inte stressad av att va på centralen?! Nästa äventyr på schemat är väl hundcafé, undrar hur många stolar, bord o kaffekoppar som kommer flyga då?! ;)

~Githa~

torsdag 4 februari 2010

Det kommer mera...

SNÖ!! Vilken vinter va?! När såg man såhär mycket snö senast? Håller man sig här ute i förorten är det ingen fara, men jag har varit inne i stan några dagar nu o tydligen kan inte Stockholm stad stava till snöröjning. Jag förstår om folk börjar bli less på snön. Chivas o jag gav oss ut på fältet på eftermiddan. På vissa ställen gick snön mig till låren o det verkade som Chivas hade lite problem att ta sig fram. Ända sen snön kom, veckan efter lucia, har vi inte behövt torka Chivas efter promenaderna, men idag fick jag ta in honom i badrummet o försöka rensa bort de största snöklimparna som fastnat på honom. Inte bästa kvalitén på bilderna, men ni ser storleken på snöklimparna va?! :)

~Githa~