lördag 26 september 2009

valpträff o skogspromenad

Förra helgen va det dags för valpträff. Vi va där med Chivas, Gunilla o Johan med Valter o självklart va Kerstin o Kenneth där med Soffie o mormor Kiwi. Härligt att träffa alla o extra roligt att se Valter igen, det va länge sen!



Vårt foderproblem verkar ha löst sig. Chivas mage verkar inte gilla Eukanuba, så vi kör på med Magnussons som förut, men tillsätter laxolja som han fått hela tiden, o nu ska vi även börja ge honom Aloe Vera o hoppas att kliandet ger med sig. Har funderingar om kliandet är en undanmanöver från hans sida o helt enkelt är psykiskt. Vi hittar ju inga utlag, eksem eller rodnad på huden som skulle gör att han kliar sig.

Hittade en bild på Chivas o mig taget i somras vid höga kusten bron. Bjussar på den. På bilden har Chivas på sig sin bilsele som är riktigt stabil o förhoppningsvis väldigt säker. Känns tryggt att han är fastspänd när vi åker saaben så man vet att han inte kommer flygande om vi skulle krocka.



Idag har vi vart ute på promenad i skogen ute på Drottningholm tillsammans med Anna, Olle & Tintin. Chivas röjde som vanligt, började med att halka omkring i lera, blödde på tungan o saknade hår på en fläck på nosen efter att han förmodligen sprungit in i nåt. Men lika glad är han för det. Tintin försöker hänga med, men inser rätt snabbt att lillkillen är något snabbare o låter honom hållas. Fanns en del blåbär i skogen som jag plockade o gav åt Chivas. Eftersom han äter allt vi hittills gett till honom (utom apelsin) så slukade han även blåbären, dock fattade han inte att han själv kunde äta dem direkt från blåbärsriset. Efter promenaden bjöd Anna o Olle på middag o hemma hos dem fortsatte Chivas att röja Tintins leksaksförråd :)





Fortsatt trevlig helg!
~Githa~

fredag 18 september 2009

Foderbyte och valpträff

Vår lilla kille är av den känsliga sorten. Vi har hittills utfodrat honom med Magnussons valpfoder. I somras bytte vi till vuxenfoder o det verkade som problemen började då. Han är så himla bra i magen av Magnussons (det va han aldrig i början när han åt Eukanuba), men han kliar sig hela tiden nu o fått eksem/sårliknande utslag, som inte verkar klia. Pälsen har blivit sämre, strävare o han fäller mer hår än vanligt. Pälsproblemen kan ju bero på åldern/årstiden, men det känns som fodret är boven i dramat. Nu har vi bytt till Eukanuba, men de har ju en djungel av olika sorter, så frågan är ifall vi har valt rätt foder till honom nu. De hade ett specialerbjudande på Bromma Zoo, så vi tog en 3kg påse att börja med, för Golden Retriever, men som sagt, det kanske inte är exemplariskt för honom. Nu har han inte ätit det så många dagar, men hans mage är inte i närheten av så bra som den är med Magnussons. Tips o råd mottages tacksamt!

På söndag ska vi åka ut till Kårsta/Vallentuna på valpträff. Nu är ju inte Chivas nån valp längre, men han ska förhoppningsvis få träffa några av sina syskon igen :) Ska bli riktigt kul att åka på träffen, hoppas vädret håller i sig också. Tyvärr är vår nya kamera, som vi köpte vid midsommar, inne för service/lagning pga att den hängde sig hela tiden. Media Markt har haft den i tre veckor nu o vi har inte fått tillbaka ännu, så bilderna från söndagens träff kommer kanske inte bli av nån vidare kvalitet då vi bara har min vanliga digitalkamera.

Äntligen helg!

~Githa~

fredag 4 september 2009

Röntgen höfter & armbågar

Det är dags för röntgen av höfter o armbågar på Chivas. Vi har bokat tid hos Lars Audell på Gudby Djurklinik, som sägs va bland de bästa i hela landet. Något längre väntetid än va det är på Albano som vi vanligtvis går till, men va gör man inte för att få den bästa?! Vi ska dit 13 oktober, så det är ett tag tills dess. Kommer va nervöst att få resultatet sen.. Huvva.

~Githa~